Ehjä rakenne
Kaikki hiukset ylettyvät samalle tasolle ollessaan vapaana, mutta kehälinjalla hiukset pitenevät kohti päälakea.
Leikatessa sormien asento määrää ehjän rakenteen muotolinjan. Jos tahdotaan suora linja, pidetään sormet täysin suorina ja 0 asteen nostokulmassa.
Tasamittainen rakenne
Tasamittainen kerrostus, eli kaikkihiuset ovat saman mittaisia. Leikatessa tuodaan hius 90 asteen kulmassa suoraan päänahasta ylös. Voidan osittaa ensin ristijaolla, johon jätetään keskelle ''risti'' johon leikataan haluttu pituus, jota käytetään mittapituutena. Voidaan käyttää säteittäistä ositusta.
Kasvavasti kerrostettu rakenne/Lisääntyvästi kerrostettu rakenne (neliskulmainen kehälinja)
Kasvavasti kerrostus ehjällä muotolinjalla |
Hiuksiin muodostuu kerrostus.
Porrastettu rakenne
Porrastetun muoto
Leikkauksen voi aloittaa muotolinjan leikkauksella (esim A-linja). Muotolinjan leikkauksen jälkeen työ voidaan osittaa ja osituksen jälkeen aloittaa porrastuksen leikkaus. Porrastus leikataan niin ettää vedetään hius haluttuun suuntaan (suoraan taaksepäin) ja leikataan pystysuunnassa halutussa kulmassa, jossa sormet toimivat kulman merkkinä. Tärkeää on pitää sormet aina samassa kulmassa, ettei leikkaus ole toiselta puolelta jyrkempi kuin toiselta.
Mitä opin leikkauksen aikana?
Osituksien suorat linjat, sormien asento ja mittalinjan löytäminen olivat minulla kaikista haastavimpia oppia. Omasta mielestäni löysin jakson aikana melko hyvin hyvän sormien asennon ja osituksien tekemisen. Sain myös varmuutta leikkauksiin ja otteet paranivat koko ajan.
Porrastettu rakenne
Porrastettu rakenne takaa (matala porrastus, 30-40 asteen nostokulma) |
Porrastettu rakenne sivulta (laskeva porrastus) |
Porrastettu rakenne edestä |
Leikkauksen voi aloittaa muotolinjan leikkauksella (esim A-linja). Muotolinjan leikkauksen jälkeen työ voidaan osittaa ja osituksen jälkeen aloittaa porrastuksen leikkaus. Porrastus leikataan niin ettää vedetään hius haluttuun suuntaan (suoraan taaksepäin) ja leikataan pystysuunnassa halutussa kulmassa, jossa sormet toimivat kulman merkkinä. Tärkeää on pitää sormet aina samassa kulmassa, ettei leikkaus ole toiselta puolelta jyrkempi kuin toiselta.
Mitä opin leikkauksen aikana?
Osituksien suorat linjat, sormien asento ja mittalinjan löytäminen olivat minulla kaikista haastavimpia oppia. Omasta mielestäni löysin jakson aikana melko hyvin hyvän sormien asennon ja osituksien tekemisen. Sain myös varmuutta leikkauksiin ja otteet paranivat koko ajan.
Mistä kirjasta nämä kuvat ovat?
VastaaPoista